Andreas Kessler

O artyście

Pracował jako montażysta filmów dokumentalnych dla takich reżyserów jak Enrique Sánchez Lansch w Berlinie. Równolegle tworzył własne filmy krótkometrażowe, które prezentowano międzynarodowo i emitowano w niemieckiej telewizji (ZDF). Jego najnowszy film krótkometrażowy, „CAMOUFLAGE”, został zaprezentowany całemu światu w 2014 roku. Film był częścią oficjalnej selekcji Palm Springs International Short Fest, Thessaloniki International Short Fest oraz wielu innych. We wrześniu 2014 roku Kessler zaczął studiować reżyserię filmów fabularnych na niemieckiej Filmakademie Baden-Würtemberg.

Filmografia:
Madama Butterfly (2015)
CAMOUFLAGE (2014)
Positive Gefϋhle (2012)
Die Kinder Schostokowitschs (2012)
Rasumowsky (2011)
This is opera (2010)
Gesichter (2010)
Hanna (2009)

Filmy

Znajdujesz się na stronie archiwalnej. Przejdź do serwisu aktualnej edycji Festiwalu.

Informacje

Udostępnij: