Francesca Fini

O artyście

Interdyscyplinarna artystka skupiającą się głównie na nowych i interaktywnych mediach, sztuce wideo oraz performance. Jej projekty na żywo, zawsze poruszające kwestie społeczne i polityczne, łączą w sobie technologię lo-fi, urządzenia interaktywne domowej roboty, żywe audio i wideo. Fini interesuje się przede wszystkim sztuką wideo oraz sztuką żywą. Tworzy również dzieła poprzez łączenie ze sobą „reliktów” performance'u lub poprzez manipulowanie kadrami wideo. Po odebraniu wszechstronnego wykształcenia w sztuce cyfrowej, Fini przez 15 lat pracowała w dziedzinie produkcji i autorskich opracowań telewizji.
 
Filmografia:
Ophelia doesn't drown (2015)
Dadaloop (2015)
Typ-o (2015)
Mother-rhythm (2014)
Touchless (2014)
White sugar (2014)
A love letter (2014)
White noise (2013)
Five actions with red gloves (2013)
Peninsula (2013)
P.i.g # 1 (2013)
Fair and lost (2012)
Healing, p.i.g # 1 (2012)
Liszt, p.i.g # 1 (2012)
Wombs (2012)
Virus (2012)
Blood (2011)
Note off (2011)
Blind (2011)
Western meat market (2011)
Oasis in the desert (2010)
The mirror (2010)
Duchamp spinning glass (2010)
The kings (2009)
Latin lover (2009)
Cry me (2009)

Filmy

Znajdujesz się na stronie archiwalnej. Przejdź do serwisu aktualnej edycji Festiwalu.

Informacje

Udostępnij: