Freja Andersson

O artyście

Autorka filmów,  pochodzenia szwedzko-fińskiego, urodzona w 1985 roku. Używa medium filmu jako płótna do swoich eksperymentalnych, poetyckich dokumentów, starając się zapoczątkować opowieści w umyśle widza. Zdobyła tytuł magistra na Wyższej Szkole Sztuk Pięknych (University of The Arts) w Sztokholmie, pracowała i studiowała również w kilku innych krajach. Jej prace prezentowane były na międzynarodowych festiwalach filmowych, jak i na wystawach sztuki, spektaklach teatralnych oraz w innych przestrzeniach fizycznych.
 
Filmografia:
Stories from the wars (2014)
The Memory of War (2014)
The Projected Room (2013) 
Planted (2012)
Fragile (2012)
The Witness (2011)
Guilt (2008)

Filmy

Znajdujesz się na stronie archiwalnej. Przejdź do serwisu aktualnej edycji Festiwalu.

Informacje

Udostępnij: