Jan Komasa

O artyście

Jan Komasa

Pomimo młodego wieku, ma już liczne sukcesy na swoim koncie. Za „Salę Samobójców” otrzymał nagrodę Międzynarodowej Federacji Krytyków Filmowych na Międzynarodowym Festiwalu Kina Niezależnego Off Plus Kamera, Srebrne Lwy na 36. Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych oraz Złote Kaczki – nagrody przyznawane przez czytelników miesięcznika „Film”. Za „Miasto 44” otrzymał nominację do Złotych Lwów.

Filmografia:

Miasto 44 (2014)
Powstanie Warszawskie (2014)
Sala samobójców (2011)
Golgota Wrocławska (2008)
Spływ (2007)
Oda do radości (nowela „Warszawa”) (2005)
Fajnie, że jesteś (2003)
 

Filmy

Znajdujesz się na stronie archiwalnej. Przejdź do serwisu aktualnej edycji Festiwalu.

Informacje

Udostępnij: