Marta Prus

O artyście

Studentka Wydziału Reżyserii filmowej w PWSFTviT w Łodzi, wcześniej Historii Sztuki na Uniwersytecie Warszawskim. Ukończyła roczny kurs dokumentalny Przedszkole Filmowe w Mistrzowskiej Szkole Reżyserii Filmowej Andrzeja Wajdy. Jej krótkie filmy są nagradzane na światowych festiwalach filmowych. Laureatka Nagrody Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego za wybitne osiągnięcia oraz Nagordy im. Wiesława Nowickieo dla najlepiej rokującego młodego filmowca.

Filmografia:
Mów do mnie (2015)
Dzieci (2014)
Teen Mom Poland (2014)
Obok mnie (2014)
I nic dookoła (2012)
Osiemnastka (2012)
Vakha i Magomed (2010)

Filmy

Znajdujesz się na stronie archiwalnej. Przejdź do serwisu aktualnej edycji Festiwalu.

Informacje

Udostępnij: