Michel Gondry

O artyście

Michel Gondry (ur. 1963) – francuski reżyser, scenarzysta, pisarz, producent, wynalazca, plastyk i muzyk. Urodzony w Wersalu. Autor filmów fabularnych, dokumentalnych, reklamowych i wideoklipów (znany ze współpracy z Björk, Daft Punk, The Rolling Stones czy Kanye Westem). Za film „Zakochany bez pamięci” otrzymał Oscara w kategorii najlepszy scenariusz oryginalny oraz nagrodę Amerykańskiej Gildii Scenarzystów.

Filmografia:

Dziewczyna z lilią (2013)
To my, a to ja (2012)
Green Hornet 3D (2010)
Ratunku! Awaria (2008)
Jak we śnie (2006)
Zakochany bez pamięci (2004)
Wojna plemników (2001)
 

Przeszłe wydarzenia

Filmy

Znajdujesz się na stronie archiwalnej. Przejdź do serwisu aktualnej edycji Festiwalu.

Informacje

Udostępnij: