Simon Welch

O artyście

Jest brytyjskim filmowcem działającym we Francji od 1994 r. Po ukończeniu studiów licencjackich ze sztuk pięknych na politechnice w Liverpoolu, studiował na Uniwersytecie w Strasburgu, gdzie uzyskał stopnie magistra oraz doktora sztuk plastycznych. Wtedy też rozpoczął pracę z wideo.
 
Filmografia:
Domain and Range (2015)
Prelude (2014) 
Focus (2014) 
Cast (2012)
Psychosomatic Event (2011)
Bobby (2010)
Western (2009)
Euro Vision (2009) 
Low Tide (2009)  
Summertime Blues (2008)  
Final Call (2007)  
Encounter (2007) 
Shades (2007) 
Tam Tam (2007) 
Flotsum (2007) 
Something Old, Something New (2007)
En Paix (2006)
Water Under The Bridge (2006) 
Tamarins (2006) 
French Revolution (2005)

Filmy

Znajdujesz się na stronie archiwalnej. Przejdź do serwisu aktualnej edycji Festiwalu.

Informacje

Udostępnij: