Ulf Kristiansen

O artyście

Urodzony w 1969 roku w Norwegii, malarz i artysta wideo. Ulf Krisiansen mieszka obecnie w Nesodden, na półwyspie niedaleko Oslo. Ulf rozpoczynał swoją działalność artystyczną od malarstwa figuratywnego, teraz skupia się głównie na animacji 3D i machinimie. Jego filmy pokazywane były na licznych międzynarodowych wystawach i festiwalach wideo.
 
Filmografia:
The paintings of George W. Bush (2015)
Jealous guy (2014)
Jesus in the manger (Ashley Reaks, 2013)
I feel you (2012)
The Caring bears (2010)
The Tiger and the Lamb (2009)
My Little Ponygirl (2009)
The Abyss (2008)
She Burns (Ashley Reaks, 2008) 
Tamin Sah Pade (2007)
Mechanic mix (2007)
What I learned in 2006 (2007) 
The Art Reception (2006)
The Doctrine of Hell (2006)

Filmy

Znajdujesz się na stronie archiwalnej. Przejdź do serwisu aktualnej edycji Festiwalu.

Informacje

Udostępnij: