Małgorzata Goliszewska

O artyście

Urodzona w 1985 r. w Szczecinie, studentka kierunku Multimedia na Akademii Sztuki w Szczecinie, absolwentka warsztatów dokumentalnych Polska.doc 2011 i kursu dokumentalnego w Szkole Wajdy 2012.
Pracuje z różnymi mediami (film, wideo, instalacje, performance, tekst, dźwięk, rysunek). Interesuje ją badanie i poszerzanie granic dokumentu oraz bezpośrednia praca z drugim człowiekiem.

Filmografia:

2014
Osiemnastka 20:00, dokument, Polska
Bliźniaczki, 20:00, dokument, Indonezja

2013
Ĺťywobyci przi granicy. Babskie godki z obu strĂłn Olzy,
40:00, dokument, Polska, we współpracy z Fundacją Dobra Wola
I'll call you when I get there, 22:00, dokument, Polska / Holandia
Happiness, 07:00, 2013, dokument, Tajlandia, we współpracy z Arturem Rozenem

2012
Stacja Kolejowa Krasne - Busk, Opowieści przesiedlonych Kobiet, 2012,
Lonia u wróźki 03:00, 2012, dokument, Polska
Kto mnie kocha 10:00, 2012, dokument, Polska
Taki typ ptactwa 12:00, 2012, dokument, Polska

2011
Ubierz mnie, 16:00, 2011, dokument, Polska
 

Przeszłe wydarzenia

Filmy

Znajdujesz się na stronie archiwalnej. Przejdź do serwisu aktualnej edycji Festiwalu.

Informacje

Udostępnij: